Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2009 12:35 - Капитан Кук
Автор: critique Категория: Забавление   
Прочетен: 8221 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 23.11.2009 12:49


Варна
Морска Гара
052 621 493

Отдавна исках да пробвам Омар, но хем ми е жал за гадинките, хем все не идваше ред на морска кухня.
И така...Септември - Омарено време!:)))
Направихме резервация за двама....защото всички маси в заведението, с изключени на две, бяха .... свободни :)))
Още с влизането в ресторанта се сблъскваш с тъжния поглед на няколко омара, които си играят на прескочи кобила в аквариума...Тъжна картинка...
Започнахме със салатки - моята беше Цезар и беше много вкусна - Браво, за което.
За предястие поръчах scallops  или Миди Сен Жак, както ги наричат тук и в Метро:))
(извън темата - в Метро, когато търсих такива миди, продаваха само черупки по левче бройката!:)))))))
Мидичките са с много приятен лек и ненатрапчив вкус.Лееека забележка имам към тях, защото не бяха много добре "дзъзнати" на скарата :)Но - смееш ли да се оплачеш или да ги върнеш...
Докато си замезвахме с мидички, девойчето, което ни обслужваше реши да направи модно ревю на омарите (припомняйки ми каква лоша карма ни очаква), които може да ни "метне на барбекюто"!Може да ви прозвучи смешно, но при вида на нещастното създание и сълзите в очите му - и моите очи се просълзиха :)))))
Както и да е - избрахме най-непослушния гадин и зачакахме виковете и писъците при сблъсъка със барбекюто в кухнята.Такива, обяче не се чуха и аз някак си тайничко се надявах да е получил удар при вида на нажежените решетки...
Дългоочаквания жертвен агнец най-после пристигна...Беше приготвен с маслини и пармезан....Маслините бяха от готовите нарязани кръгчета, които мисля всички знаем, че не са от най-вкусните.И за да не останеш с малко неприятен горчив вкус от тях ти е добавен и пармезана, който те довършва и ти вгорчава живота окончателно.Ето, казах си, вече почва да си проличава лошата карма!
Започнах с опашката - като по филмите!:)))След 5 минути неуспешни опити да сдъвча месото с моите здрави зъби (имам само една пломба в устата и тя е на мъдрец, който не се брои в случая), реших да се консултирам с Гугъл по въпроса - така ли трябва да е месото на омара или да викам сервитьорката...Гугъл каза - така трябва да е - Поръчваш си омар и започва голямото дъвкане :)))Опашката на омара била най-здравия му мускул и затова е жилава.Това в комбинация с шока, който изпитва горката гадина ти предоставят удоволствието да се почустваш като козица, която трябва да дъвче здраво...ама здраво!:)))
Щипките, каза Гугъл, са по-такаа...лесно сдъвкаеми.Прав беше.
НО!!!
Съчетанието с пармезан и маслини изобщо не ми допадна.Беше кофти горчиво.
Даваш 150 лв. (толкова беше омара), за да си играеш на дъвканица...Това беше преживяването за мен.
Никога повече няма да ям омар, но ако на вас ви се похапва - можете да посетите Капитан Кук, но помолете да не ви слагат маслини и пармезан.

Равносметката - две салати, една вода, малка бутилка вино, миди, омар и някакво телешко - за скромната сума от 250 лв.




Тагове:   капитан,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. анонимен - излъгания
04.02.2010 18:08
може би тук е мястото да предупредя че в Кап. Кук персонала надписва яко сметки. гледайте какво плащате, особено в компания, иначе ги черпите доволно!!от опит знам - говоря за разлика една бутилка вино от 40 лв, едно основно,два десерта....как да си доволен!? Това ли им е обслужването!?иначе голяма реклама -голямо чудо!!Мерси!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: critique
Категория: Забавление
Прочетен: 148020
Постинги: 19
Коментари: 87
Гласове: 59
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930